Kortrijkwatcher en de Saaie Oudemannenclub

 

Het verzoek van de heer FL, alias Kortrijkwatcher, om lid te worden van de saaie oudemannenclub werd verworpen.

FL (84) werd geweigerd omdat hij niet van macaroni, maar van gestoofde varkenswangetjes houdt en zijn favoriete kleur niet grijs maar kanarigeel is. Verder begeert hij zijn geliefde scharrel, een gedegen huisvrouw van diep in de zestig, als toen ze nog maar twintig was. Hoe heerlijk het single-leven ook is, een liefhebbende vlam hebben is heel tof. Men kan praten over serieuze dingen en de emotionele band is reuzegroot. De man is geen ondermaatse minnaar, maar een ware kunstenaar in deze discipline. Dat hij slimmer is dan zijn geliefde is een understatement, het bezorgt FL mateloze opwinding, In de dagelijkse verbale tweestrijd moet zij telkens het onderspit delven, hetgeen haar mateloos frustreert. Hoger opgeleide Kortrijkse huisvrouwen kijken met buitensporige waardering naar de man op, die als een intellectueel-politiek-filosofisch wereldwonder wordt aanzien. Van de geliefde kan nog gezegd worden dat ook zij, aan de zijde van FL, een opwindend leven leidt. Haar schoonheid moet sterk gerelativeerd worden, niet de vrouwelijke pracht en praal die FL voor ogen had, maar evenmin schreeuwlelijk. Dankzij hun lange relatie kunnen ze aan hun toekomst bouwen. Het liefdeskoppel werd groot en beroemd in Kortrijk.
Kortom, FL wordt te opwindend bevonden voor de SOM, hij leidt een te boeiend leven en dat is niet naar de zin van het selectiecomiteit onder voorzitterschap van Luc VDB, de streng maar rechtvaardige voorzitter van de club der saaie oude mannen.

FL reageert : “Ik was in de wieg gelegd voor iets veel groters dan mijn talenten te vergooien in de saaie oudemannenclub. Na een vruchtbare carrière als leraar aan den Tek werd ik pennenlikker van Pier-re Lano zaliger. Dat is een afgesloten hoofdstuk en sindsdien ben ik beroepsblogger over het reilen en zeilen in de Kortrijkse politiek. Een oersaaie, maar uiterst populaire stadsblog. Zo werd ik een gewaardeerde Bekende Kortrijkzaan (BK-er)."


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gemeenteraad van Kortrijk : een circus

Opgepast, Pierke !