Saaie Oudemannenclub

Een tiental jaren geleden werd te Kortrijk een club voor saaie oude mannen gesticht. Het is de Kortrijkse Saaie Oudemannenclub, een genootschap van onovertroffen saaie oude mannen.

Wekelijks komen de leden bijeen in afspanning Damier, alias ’t Schaek. Op dinsdag van 15 u tot 18 u. Ze zijn met een achttal en hun leeftijd bedraagt gemiddeld 81,5 jaar.

Op de wekelijkse bijeenkomsten wordt er, middels het hijsen van ettelijke Omers, drie uren lang geroddeld, gebeuzeld en geraaskald dat horen en zien vergaat. Meestal is het stadsbestuur inzonderheid burgemeesteres Ruthie en haar amant schepentje Woutje Maddens onderwerp van het geroddel. Ruthie wordt als een pure showmadam betiteld die graag op de foto en in de gazetten paradeert en meer dan één inlegkruisje nodig heeft om de liefdessappen te bedwingen tijdens de urenlange gemeenteraden, gezeten naast de geliefde Wout die de ganse tijd met zijn linkerhand tussen haar dijen friemelt. Ook schepentje ‘velo’ Axel Weydts en gemeenteraadsvoorzitster Helga Kints gaan over de tongen. Axel zou een onverbeterlijke intrigant en politieke schavuit zijn die het ganse stadsbestuur in zijn greep houdt met zijn misselijkmakende drijverijen en zijn agressieve uitspattingen zoals het roepen van ‘racist’ tegen al wie hem wil dwarsbomen. Kints wordt didactoriale neigingen en ruggegraatloosheid aangewreven. Schepentje Kelly wordt omschreven als het schepentje dat wegdroomt in frivole dromerijen over schepentje Wouter A.
Maar is dat wel allemaal waar ?  

Voorzitter van de club der saaie oude mannen is ene Luc VdB, een pseudo kapitalist en wouldbe rijkaard die de medeleden van de club wekelijks breedvoerig onderhoudt over zijn beursverrichtingen, zijn aan-en verkopen van exclusieve onroerende goederen, zijn investeringen in huizen van plezier langs de Gentsesteenweg en de opbrengsten van zijn parenclub op de baan naar Brugge. PV, DB, JC, MW, LM, WM, GD blijven dan kwijlend aan de voorzitter zijn voeten liggen.  

Wie lid wil worden van het genootschap, moet minstens 76 zijn en een klein examen afleggen.
De vragen zijn eenvoudig :
-Is grijs je favoriete kleur ?
-Voel je soms een drang opkomen waar je niet aan kunt weerstaan ?
-Hou je van macaroni ?
-Word je geil door het bekijken van een ketel kokend water ?
-Kijk je graag naar draaiende bagagecarrousels in luchthavens ?
-Hoeveel Omers kun je achterover gieten zonder achterover te vallen?
-Ben je getrouwd en zo ja, begeer je nog je vrouw als toen je twintig was of heb je haar nooit begeerd ?

Als je slaagt mag je toetreden en kun je als volwaardig saaie oude mens genieten van de wekelijkse bijeenkomsten en van feestelijkheden zoals het bekijken van wegenkaarten, het voorlezen van druivelaarkluchten, het bestuderen van verslagen van de gemeenteraad of de controle van je auto accu.

Tijdens de wekelijkse vergaderingen staan ook spelletjes en raadsels op de agenda zoals bijvoorbeeld : het maken van papieren vliegers, het vraagstuk over hoeveel engelse woorden gevormd kunnen worden met de bovenste rij van het Querty klavier. Ook allerlei wetenswaardigheden voor saaie oude pieten komen aan bod. Bijvoorbeeld dat er in het lettertype times roman non-bold zes korpsgrootten bestaan en in bold maar vijf.

Nog één detail : vrouwen kunnen geen lid worden van de saaie oudemannenclub. Vrouwen zijn niet saai, ze zijn opwindend en dat wil de club niet, die saaiheid hoog in het vaandel voert.
  
    

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gemeenteraad van Kortrijk : een circus

Opgepast, Pierke !