Schepentje Weydts

Schepentje Axel Weydts is de schietschijf van Kortrijkwatcher, alias Frans Lavaert. In zijn magistrale analyse van de wanpraktijken van het schepentje toont KW aan dat Weydts ten prooi is gevallen van zijn ongeneeslijke eigengereidheid en mordicus zijn snode plannen in verband met de Kortrijkse mobiliteit wil doordrukken. Burgemeester Vandenberghe en de rest van het schepencollege vallen te zwak uit om weerstand te bieden, en de koppige aan politieke barbarij grenzende gedragingen van het schepentje jagen schrik aan. De radicale deconstructie door Weydts van de  waarden en idealen van de burgemeester en schepentjes geven aan hoever Weydts van de beschaving afgedreven is en hoe dicht hij bij het dierenrijk staat. Weydts wordt stilaan herleid tot een politieke rauw vlees verslinder, die er een duivels genoegen in schept om heel het stadsbestuur in de wanhoop te storten.

Zegt Kortrijkwatcher : "Schepentje Weydts wordt in de volksmond schepen VELO genoemd, maar wij van KW geven de man een meer wetenschappelijke bijnaam : Weydts is een politieke caractériel eerste klas, ja ik zou zelfs zeggen een politieke neuropaat. Er zijn waarlijk veel kosten aan de eigenwijze man die zijn obsessies botviert op de kap van de onmachtige en onwetende Kortrijkzanen. Het is door zijn koppige, hardleerse persoonlijkheid dat zijn krankzinnige plannen ter uitvoering worden gebracht. Machteloze burgemeester Ruthie en meehuilende gemeenteraadsvoorzitter Helga Kints laten begaan. Zijn zij bang van schepen Velo? Kenmerk van neuroot Weydts is dat hij meent de eerste van de klas te zijn, en dat wij – Kortrijkse burgers altegader – te dom zijn om zijn beleid, om zo te zeggen zijn politieke wandaden, te begrijpen. Zie nu maar eens wat een dommekloten wij allemaal samen zijn !"

Met de doordrammende beweringen van KW geconfronteerd slingert Weydts een dozijn onwelvoeglijke betitelingen en verwensingen naar de kop van KW als daar zijn paljas, proleet, dronkaard, hoerentemmer, paardenneuker, paddekop, sufferd, ouwe zak, paletrekker, pedante zeurbal, zenuwlijder, zeverzak.

Schepentje Weydts : "Ach, laat de ouwe zeur met de moddersnor Kortrijkwatcher uitrazen. De welweter denkt het zout en de peper van Kortrijk te zijn, maar in werkelijkheid is hij een doordrammende ouwe zak met wie ik mij niet bezig hou. Ik doe voort voor het welzijn van mijn Kortrijkzanen, dewelke ik grenzeloos liefheb. Meer woorden maak ik aan het sujet Lavaert niet vuil."


Reacties

Populaire posts van deze blog

Gemeenteraad van Kortrijk : een circus

Opgepast, Pierke !